Pajala IF

Referat: Kiruna AIF - Pajala IF

Period nr 1: "Gäsp".....Zzzzzzzzz
Skott: 2-3

Period nr 2: Lite bättre än första, men hade man sovit dåligt och bänkat sig på läktaren i rakethallen var nog ändå risken överhängande att man slumrade till då och då. Vi tar ledningen 8.19 då Tova trycker in en retur på ett Issaskott. Vi klarar ett box-play utan problem efter drygt halva perioden, men när Lina drar på sig en tvåa till i slutskedet på perioden rullar kviteringen in bakom en skymd Elin. Tid 18.31
Skott: 6-7

Period nr 3: Vi är klart bättre i tredje. Issa gör 1-2, tid 1.45 från mitt i slottet efter fint uppspel av Lina. Prick 5 min in i perioden kommer 1-3 efter att första linan tryckt tillbaka hemmalaget. Emma är sist på bollen då hon enkelt rullar in en retur. Dryga minuten senare är det dags igen. Och vilket mål förstalinan bjuder på! Riktigt innebandygodis! Evvis gör bort två motståndare i eget sarghörn. Driver upp bollen och spelar den till en mötande Emma, som i sin tur direktspelar en backhand tvärs över planen till Viola som drar till direkt och bollen borrar sig kryssribba och in. Säsongens mål! Drekt på målet tar Kiuna Time-out. Och medans de går i genom sin taktik jämför tjejerna sin gåshud på armarna efter det nyligen gjorda drömmålet. När spelet återupptas har vi fortsatt kommandot. Emma åker på en väldigt tveksam "tvåa" efter 10.39. Vi har dock inga problem att reda ut underläget. Med ett par minuter kvar tar Kiruna ut målisen och satsar på spel 6 mot 5. De skapar inte nämnvärt och när Sanna med dryga halvminuten kvar får tag i bollen och skickar den mot det tomma målet tvingas en hemmaspelare rensa undan med huvudet. Vi tilldöms straff. Lina stegar fram och tjångar bollen i huvet på målisen. Efterföljande pp blir resultatlöst.
Skott: 5-11

Totalt sett en rätt så blek insats av oss. Första halvan av matchen ser många av oss näst intill ointresserade ut. Att bara mäkta med tre skott på mål under första perioden är snuskigt dåligt. Vår andra period är lite bättre, men även i den tycker jag att vi underpresterar. Vårt spel i tredje perioden räddar vår heder. Förutom de tre målen vi gör skapar vi några rikgtigt bra chanser som vi nog borde gjort mål på. Samtidigt som man kan gnälla över vår insats ska man komma ihåg att det är de 3 poängen som räknas och att det är en styrka att vinna trots att spelet inte stämmer. Jag vill åxå tillägga att Kiruna långa stunder spelade ett tajt och bra försvarsspel som gjorde det jobbigt för oss.

Elin var stabil i kassen. Fick göra en riktigt svettig enhandsräddning i slutet av matchen. Framåt var Tova pigg. Vågade hålla i bollen och gjorde mål igen. Hon har hittat målformen efter jul. Jag vill åxå berömma Evvis för att hon var den som bäst lyckdes hitta smarta passningar och skapa bra lägen för sig och sina kedjekompisar i Kirunas tajta försvar. På backen gjorde Inka åter en stabil insats. Hon har vuxt väldigt mycke den här säsongen. Hon belönades åxå välförtjänt med Örjan för sin insats.